Celebrem l’Any Rector de Vallfogona

Dimarts 23 de maig a les 19 h SSTT Cultura. Conferència “El Rector de Vallfogona a través del seu Espai d’Interpretació biogràfica, pastoral, cultural i poètica”, amb Domènec Corbella.

Francesc Vicent Garcia va néixer a Saragossa el 22 de gener de 1579. El lloc del naixement va ser circumstancial, ja que tant el pare com la mare eren tortosins i provenien de famílies fortament arrelades a la capital ebrenca;  va morir a Vallfogona de Riucorb el 1623. Va fer una carrera relativament exitosa dins la jerarquia eclesiàstica i segurament ho hauria estat força més si no hagués mort amb tan sols 44 anys.

Va ser un poeta i no pas un poeta qualsevol, sinó el primer poeta en llengua catalana que escriu a la manera dels poetes barrocs. La seva obra, d’una qualitat excepcional, va ser reconeguda arreu del Principat, ja en vida seva, i després es convertirà en el gran referent de la poesia en llengua catalana fins a la Renaixença. El Rector també és una figura cabdal del patrimoni cultural català, i  un mite que forma part de l’imaginari col·lectiu, on apareix com el paradigma del clergue enginyós, murri i sorneguer.

:: Dimarts 23 de maig a les 19 h SSTT Cultura. Conferència

El Rector de Vallfogona a través del seu Espai d’Interpretació biogràfica, pastoral, cultural i poètica, amb Domènec Corbella, professor emèrit de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Amb l’objectiu d’endinsar-nos en el personatge del poeta i del clergue.

:: Dilluns 29 de maig a les 19 h SSTT Cultura. Espectacle.

Francesc Vicent de Vallfogona: els versos del Rector. Amb Guillem Callejon i Eduard Carmona.

Espectacle musical i poètic.

:: Dissabte, 3 de juny a les 12:30 h. Pèrgola del Serrallo

Vermut poètic.  Cantant al Rector de Vallfogona

Espectacle de música i poesia, on conflueixen poesies de temàtica amorosa, sempre vestida de realisme, sarcasme i to burlesc, interpretades per Pili Cugat a la veu i Carlos Lupprian a la guitarra. Organitzen: Transvers i Port de Tarragona

:: Diumenge, 4 de juny

Ruta literària Rector de Vallfogona

Sortida amb autobús des de la pl. de la Unesco (Hotel Imperial Tarraco) a les 10:30 h. cap a Vallfogona de Riucorb. La ruta començarà a les 12 h. Punt de trobada: terrassa del bar de les piscines municipals.

Possibilitat de dinar al restaurant del Balneari. 

Cal reservar a través de la web de Transvers. Festival de Poesia (www.apellc.cat)

Organitzen: Biblioteca Pública de Tarragona, Serveis Territorials de Cultura a Tarragona i Festival de Poesia Transvers

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s