Club de poesia

Club de lectura de poesia a càrrec d’Adrià Targa. Divendres 8 d’abril i divendres 6 de maig 2016 a la Biblioteca. inscripcions obertes

OlgaXirinacs

Olga Xirinacs és, per davant de tot, poeta. Tot i ser autora d’una extensa obra narrativa, tot i haver omplert pàgines i pàgines de dietari, la poesia és el centre al voltant del qual s’articula la seva literatura. I ho és perquè condensa els seus temes, les seves obsessions i el seu estil, punyent i delicat alhora. Perquè en els seus poemes les flors no són només flors, les pomes no són pomes, i tampoc Tarragona no és la ciutat que trepitgem, sinó un espai fictici on hi tenen cabuda totes les constants (el mar i la mort, la pedra i la glòria) d’una autora cabdal de la literatura catalana. Una autora d’una vastíssima cultura que notem, sense abús, en els seus versos.

En aquest club de lectura de dues sessions viatjarem a través d’aquests poemes erigits contra el temps, per treure l’entrellat dels seus secrets i descobrir, al capdavall, la nova humanitat que se’ns revela en mans de la poeta. I ho farem a través de totes les arts que dialoguen amb la seva obra: literatura, és clar, però també altres disciplines que hi juguen un paper important, com la música i la pintura.
Des de l’any 2014 Olga Xirinacs és la nostra escriptora de capçalera. El projecte DE CAPÇALERA va ser impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones amb l’objectiu d’enfortir el vincle entre els escriptors catalans i les biblioteques públiques del país. Per altra banda, aquest any 2016 aquest club s’emmarca en l’homenatge que fa la ciutat de Tarragona a l’escriptora.