Cinema en català, i més a prop!

cinema_veure-laLa Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Escola Oficial d’Idiomes i la Biblioteca Pública, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona, organitzem conjuntament aquest cicle amb l’objectiu de promoure la llengua catalana a la gran pantalla i potenciar el cinema com a eina de cohesió, gaudi col·lectiu i aprenentatge.

La iniciativa va néixer l’any 2013 i, des de llavors, s’han realitzat sis edicions. Les projeccions tenen lloc als Serveis Territorials de Cultura de Tarragona (C/Major, 14). L’entrada és gratuïta només limitada a l’aforament de la sala, i tenen lloc un dimarts de cada mes a les 18 hores.

Posant l’èmfasi en la vessant formativa, i amb la voluntat de ser més a prop dels alumnes de català, a partir de febrer de 2015 els centres de formació d’adults de Tarragona  s’incorporen al cicle.

OCTUBRE-GENER 2019

CinemaCATEn aquesta novena edició us oferim un programa amb pel·lícules ben variades i per a tots els gustos. A partir d’ara inclourem els subtítols en català, sempre que sigui possible, durant les projeccions. D’aquesta manera volem facilitar, encara més, l’aprenentatge de la nostra llengua.

Les projeccions tindran lloc als Serveis Territorials de Cultura de Tarragona (c. Major, 14) a les 18 hores. L’entrada és gratuïta només limitada a l’aforament de la sala.

 

PROGRAMACIÓ

El calendari i les pel·lícules que es projectaran són:

Wonder (2017), dirigida per Stephen Chobsky . Dimarts16 d’octubre

Auggie Pullman és un nen que va néixer amb una malformació facial. Després de deu anys anant d’hospital en hospital i passant llargs períodes de temps a casa seva, haurà de fer front a un gran repte: anar per primera vegada a l’escola. Basada en la popular novel·la homònima de R.J. Palacio.

La lliga dels homes extraordinaris (2003), dirigida per Stephen Norrington. Dimarts, 20 de novembre

En plena època victoriana, el govern anglès viu atemorit davant la incapacitat de fer front a un diabòlic pla per dominar el món. L’única solució passa per contractar els aventurers més grans: Allan Quatermain, el doctor Henry Jekyll, el capità Nemo i Dorian Gray. Basada en la sèrie de còmics fantàstics d’Alan Moore.

Irrational Man (2015), dirigida per Woody Allen. Dimarts, 18 de desembre

Abe Lucas, un professor de filosofia en plena crisi existencial, arriba a una nova universitat. Allà es troba amb dues dones: Rita Richards, una professora solitària que busca que la salvin del seu matrimoni infeliç; i Jill Pollard, la seva millor alumna, que es convertirà aviat en la seva amiga. Encara que Jill està enamorada de la seva parella, troba irresistible la personalitat turmentada d’Abe.

Contratemps (2016), dirigida per Oriol Paulo. Dimarts, 22 de gener

Adrián Doria, un jove i exitós empresari, es desperta a l’habitació d’un hotel al costat del cadàver de la seva amant. Acusat d’assassinat, decideix contractar els serveis de Virginia Goodman, la millor preparadora de testimonis del país. En el transcurs d’una nit, assessora i client treballaran per trobar un dubte raonable que l’alliberi de la presó.

Consulteu el programa :

Cinema en Català. Octubre 2018 – Gener 2019

FEBRER-MAIG 2018

El calendari i les pel·lícules que es projectaran són:

 

Dimarts 13 de febrer a les 18 h
El mestre de l’aigua.
Dirigida per Russell Crowe

Quatre anys després de la devastadora batalla de Gal·lípoli (1915), Turquia viu immersa en la Primera Guerra Mundial. Connor, un granger australià, viatja fins a Istanbul per esbrinar què ha passat amb els seus tres fills, declarats desapareguts en combat.

Dimarts 20 de març a les 18 h
Els últims dies.
Dirigida per Àlex i David Pastor

Any 2013. Una misteriosa malaltia s’estén per tot el planeta. La població, dominada pel pànic, es nega a sortir al carrer per evitar una mort fulminant. Mentre la civilització es desintegra, en Marc emprèn una missió quasi impossible: la recerca de la Júlia, la seva parella desapareguda.

Dimarts 17 d’abril a les 18 h
Café Society.
Dirigida per Woody Allen

Los Angeles, anys trenta. Bobby Dorfman és el nebot d’un poderós agent i productor de Hollywood. Atordit pels problemes familiars, decideix provar fortuna a la meca del cinema, com a noi dels encàrrecs del seu oncle. Aviat s’enamora de la seva secretària, i la seva vida farà un gir inesperat.

Dimarts 15 de maig a les 18 h
Canta.
Dirigida per Garth Jennings

Buster Moon és un elegant coala que regenta un teatre anat a menys. Malgrat tot, és un optimista nat i està disposat a tot per salvar-lo de la ruïna. Per tal de reflotar-lo, organitza un concurs de cant. Una porqueta i un porquet amb molta marxa, una porc espí enamorada del rock, un goril·la bondadós, un ratolí presumit i una tímida elefant, seran els escollits.

Consulteu el programa :

Cicle cinema en català Febrer-Maig 2018

OCTUBRE 2017-GENER 2018

El calendari i les pel·lícules que es projectaran són:

LA FI DE L’ESPERIT (2005), dirigida per Jim Hanon

Dimarts 17 d’octubre a les 18 hores.

Un grup de missioners viatja al cor de la selva de l’Amazones a la recerca dels waorani, una tribu que està en perill d’extinció degut als assassinats per venjança.  Quan cinc missioners moren a mans d’aquest grup tribal, les seves famílies decideixen quedar-s’hi, tot i arriscar la seva vida.

MORTADEL·LO I FILEMÓ CONTRA EN JIMMY EL CATXONDO (2014), dirigida per Javier Fesser

Dimarts 19 de desembre les 18 hores.

S’acaba de produir l’atac criminal més gran contra l’estabilitat mundial. És un atac de riure. Mentre el caos i el riure fàcil s’apodera de les institucions, de la banca, dels ministeris, de les fàbriques, dels col·legis, de la policia, etc., l’única organització capaç de posar-hi una mica d’ordre és la T.I.A. Els seus millors agents de camp, Mortadel·lo i Filemó, s’encarregaran d’acabar amb el brètol d’en Jimmy.

BÈSTIES FANTÀSTIQUES I ON TROBAR-LES (2016), dirigida per David Yates

Dimarts 16 de gener les 18 hores.

Any 1926. Newt Scamander acaba de completar un viatge per tot el món per trobar i documentar una selecció de criatures màgiques. A l’arribar a Nova York, un incident amb el seu equipatge fa que s’escapin algunes d’aquestes criatures que poden posar en perill el món màgic. L’aventura està servida.

FEBRER-MAIG 2017

El calendari i les pel·lícules que es projectaran són:

LA BONA MENTIDA (2014), dirigida per Philippe Falardeau
Dimarts 21 de febrer a les 18 hores.
Un refugiat de la guerra civil sudanesa conviu als Estats Units amb altres companys sudanesos. Després d’arribar a Amèrica, coneixen la Carrie, una treballadora social que, conscient de la seva tragèdia, procura ensenyar-los com han de desenvolupar-se en un món tan diferent del seu.Cinema en català, i més a prop! 2017

DEL REVÉS (2015), dirigida per Pete Docter i Ronnie del Carmen
Dimarts 21 de març les 18 hores.
La Riley és una noia que experimenta tota classe de sentiments. Encara que la seva vida ha estat marcada per l’alegria, també es veu afectada per altre tipus d’emocions. El que no entén gaire bé és perquè ha d’existir la tristesa en la seva vida. Una sèrie d’esdeveniments faran que l’alegria i la tristesa es barregin en una perillosa aventura que capgirarà el món de la Riley.

UN DIA PERFECTE (2015), dirigida per Fernando León de Aranoa
Dimarts 18 d’abril a les 18 hores.
Un grup de cooperants intenta treure un cadàver de dins un pou en una zona de conflicte. Algú l’hi ha tirat amb la intenció de contaminar l’aigua i deixar sense proveïment les poblacions pròximes. Però la tasca es converteix en una missió impossible, en la qual l’enemic veritable potser serà la irracionalitat.

EL SECRET D’ADALINE (2015), dirigida per Lee Toland KriegerÇ
Dimarts 16 de maig a les 18 hores.
Adaline Bowman, nascuda a començaments del segle XX, adquireix, als 29 anys, l’eterna joventut a causa d’un accident. Després de vuit dècades de vida solitària, coneix l’Ellis Jones, un home per qui podria valdre la pena perdre la immortalitat.

OCTUBRE 2016-GENER 2017


Cinema en català - Cartell tardor 2016

El calendari i les pel·lícules que es projectaran són:

ST. VINCENT (2014), dirigida per Theodore Melfi.
Dimarts 18 d’octubre a les 18 hores.
La Maggie és una mare separada que es trasllada a Brooklyn amb el seu fill de 12 anys. Com que ha de treballar moltes hores, no té més remei que deixar el seu fill a càrrec del seu nou veí, en Vincent, un jubilat rondinaire aficionat a l’alcohol i les apostes. Malgrat tot, una amistat molt especial creixerà entre ells.

SICARI (2015), dirigida per Denis Villeneuve
Dimarts 15 de novembre les 18 hores.
A la zona fronterera que s’estén entre els Estats Units i Mèxic, la jove agent de l’FBI Kate Macer és reclutada per una força d’elit del govern per lluitar contra el narcotràfic. Sota el comandament d’un membre de les forces governamentals fred i d’un assessor enigmàtic, l’equip emprèn una missió que portarà l’agent a qüestionar-se les seves conviccions.

UP! (2009), dirigida per Pete Docter i Bob Peterson
Dimarts 20 de desembre les 18 hores.
En Carl és un venedor de globus vidu de 78 anys, que, finalment, ha aconseguit realitzar el somni de la seva vida: enganxar milers de globus a la teulada de casa seva i sortir volant rumb a Amèrica del Sud. Però, quan ja no té possibilitat de retorn, descobreix que viatja acompanyat d’en Russell, un explorador que té 8 anys i un optimisme a prova de bombes.

ULLS GROSSOS (2014), dirigida per Tim Burton
Dimarts 17 de gener les 18 hores.
Aquesta és la història de Margaret i Walter Keane. Durant els anys 50 i 60 del segle passat, van tenir un gran èxit els quadres que representaven nens amb els ulls grossos. L’autora era Margaret, però els firmava Walter, el seu marit, perquè es veu que ell era més hàbil per al màrqueting.

SETEMBRE-JUNY 2016                             cinema2016

 

EL JOC DE L’ENDER (2013), dirigida per Gavin HoodDimarts 15 de setembre a les 18 hores.

Setanta anys després d’una guerra entre humans i extraterrestres, un nen és enviat a una escola militar espacial per tal de preparar-se davant d’una futura invasió. Adaptació de la novel·la homònima de ciència-ficció d’Orson Scott Card.

ROBIN HOOD (2010), dirigida per Ridley Scott. Dimarts 20 d’octubre a les 18 hores.
Anglaterra, segle XII. Robin Longstride torna a Nottingham per complir la darrera voluntat de sir Robert Loxley: retornar la seva espasa al seu pare. Però Robin i els seus homes es trobaran amb un país a la deriva on les rebel·lions internes i les amenaces externes fan perillar la pau.

ARA EM VEUS (2013), dirigida per Louis Leterrier. Dimarts 17 de novembre a les 18 hores. 
Un equip de l’FBI ha d’enfrontar-se a una banda de criminals experts en màgia que es dediquen a atracar bancs.

ELS CROODS (2013), dirigida per Kirk DeMicco i Chris Sanders. Dimarts 15 de desembre a les 18 hores.
La prehistòria. Després que la seva llar sigui destruïda per un terratrèmol, en Grug es veu obligat a emigrar amb la seva família. Mentre avancen per un món desconegut i aterridor, toparan amb un nòmada que els deixarà a tots bocabadats.

BEGIN AGAIN (2013), dirigida per John Carney. Dimarts 19 de gener a les 18 hores.
La Gretta i en Day, dos apassionats per la música, arriben a Nova York a la recerca de l’èxit. Però quan en Day l’aconsegueix, abandona la Gretta. Enfonsada, només la casual trobada amb un productor de discos recent acomiadat, girarà el rumb de la seva història.

ENFRONTATS (2006), dirigida per David von Ancken. Dimarts 16 de febrer a les 18 hores. 
Una història de venjança emmarcada cinc anys després de la Guerra Civil Nord-americana (1861-1865). Un western en estat pur.

MEMÒRIES D’UN ZOMBI ADOLESCENT (2013), dirigida per Jonathan Levine. Dimarts 15 de març a les 18 hores. 
R, un zombi amb problemes existencials, estableix una curiosa amistat amb la xicota d’una de les seves víctimes. Aquesta insòlita relació provoca una reacció en cadena que canvia la seva vida, la dels seus iguals i, probablement, la de tot el planeta.

EL CORONEL MACIÀ (2006), dirigida per Josep Maria Forn. Dimarts 19 d’abril a les 18 hores.  
Barcelona 1905. Elisabeth Joyce, una jove historiadora irlandesa, arriba a Barcelona just per presenciar els anomenats fets del  ¡Cu-Cut! i l’enfrontament de l’exèrcit amb els partits catalanistes. Només un militar es posicionarà en contra l’assalt del setmanari: el seu nom,  Francesc Macià Llussà.

 

POMPEIA (2014), dirigida per Paul Anderson. Dimarts 17 de maig a les 18 hores.

Pompeia, any 79 d.C. Milo, un esclau convertit en gladiador, veu com la seva enamorada és obligada a prometre’s amb el corrupte senador romà Corvus. Quan el Vesuvi entra en erupció i amenaça amb destruir-ho tot, en Milo intentarà salvar-la en una cursa contrarellotge.

RED (2010), dirigida per Robert Schwentke. Dimarts 21 de juny a les 18 hores.

Quatre agents especials de la CIA ja retirats, són el blanc de la nova administració de Washington. El motiu: eren els millors agents de la CIA, però saben massa coses. Adaptació del còmic homònim de Warren Ellis.

 

Accés a les altres edicions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s