Dia Internacional de la Llengua Materna

El passat divendres, 20 de febrer, la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, va cloure la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna, organitzat en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona. A l’acte, hi van participar també el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona,  Joaquim Nin, i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs. La celebració va ser a la Casa de la Generalitat, seu del Departament de Cultura a Tarragona i coincidia amb la Trobada anual del Ple pel Català.

La commemoració va consistir en la presentació de diverses autobiografies lingüístiques d’alumnes de català de diferents centres d’ensenyament del Camp de Tarragona, amb l’objectiu de constatar la importància que té per a totes les persones l’adquisició de llengües al llarg de la vida.

Les persones protagonistes de la presentació van relatar les vicissituds lingüístiques que han tingut al llarg de la vida: des de l’adquisició de la seva primera llengua en el si de la família, fins als diferents aprenentatges que han anat incorporant, bé sigui perquè a l’escola s’aprenia en una llengua diferent de la seva, bé perquè han trobat una llengua nova al lloc de residència on s’han traslladat, o per qualsevol altra raó que els ha impulsat a aprendre una llengua que no coneixien.

Es tracta de quatre persones vinculades als centres de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus i de Tarragona, a l’IES Pons d’Icart de Tarragona i al Servei Lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili, provinents de diferents llocs del món. Així, Bineta Touré és del Senegal; Viktoriya Dubinova, de Rússia; Fairouz Maamir, d’Algèria, i Mónica Marchesi, de Veneçuela.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s